miércoles, 18 de marzo de 2015

Memory


Hola a tots i a totes!!

Avui en l'àrea de jocs de taula, portem un joc tradicional molt conegut popularment, el "Memory".  La provinença del joc no està definida degut a la poca informació del joc, però es creu que és un derivat de la coneguda Baralla de Naipes i que s'ha anat transformant fins el dia d'avui. 

http://www.juguetea.es/603-6823-large/juego-
del-memory-de-animales-scratch.jpg
El material del joc està format per una baralla de targes amb diferents imatges de qualsevol tipus (fruites, animals, vehicles de transport, etc). Les cartes estan totes doblades, per la qual cosa hi ha dues cartes de cada imatge.

El joc es comença barrejant i col·locant les cartes sobre una superficie plana de manera que la imatge d'aquestes quedin amagades. 

Un cop ho tenim tot enllestit, el primer jugador haurà de girar una de les cartes. Seguidament haurà de buscar la parella de la carta que ha trobat, aixecant una altra. La dificultat està en trobar la parella de la primera carta escollida. En el cas que no trobi la parella corresponen, haurà de tornar a col·locar les cartes triades cap abaix i passar el torn al següent judador. 

S'haurà de tenir molta habilitat mental y molta memòria per poder encertar en la cerca de les parelles de cartes. El temps del joc és ilimitat, aquest no finalitza fins que no s'hagin trobat totes les parelles de totes les cartes.

Aportació educativa: 
El joc, en si mateix, ajuda a millorar l'habilitat mental en quant a rapidesa i memòria. Aquest fet fa que sigui molt recomenable tant per infants, joves, adults o gent gran, és a dir, per totes les edats. Per tant, és un joc que també es pot jugar en familia per passar una estona divertida. 


Així que, a jugar!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario