martes, 21 de abril de 2015

Corrida del cabàs o de les pedres

Hola a tots i a totes!

Avui farem un joc que segur que no us aborrireu, s'anomena la corrida del cabàs o de les pedres. És un joc tradicional que s'ha recuperat a Ascó i que es juga durant la Festa de Sant Antoni, el 17 de gener, tot i que també s'hi juga en altres parts d'Europa.

Per a duu a terme aquest joc necessitarem per sobre de tot un terreny pla com a mínim de 15 metres, per tant, haurà de ser en un espai molt ample i pla.

De material necessitarem com a mínim 5 cabasos i 10 pedres per cabàs. Per tant el nombre de jugadors anirà amb relació el número de cabasos i pedres.


http://www.xtec.cat/centres/e3007233/WEB%20COMENIUS/WEB
%20CATALA/CATALUNYA/JOCS/fotos%20jocs/fotos%20web/pedres%2001.JPG


El joc consisteix en recollir el més ràpidament possible les deu pedres alineades davant el cabàs, aquestes estaran separades amb un metre de distància una de les altres. 
Quan s'inicia el joc cada jugador ha d'anar corrents i posar les pedres al seu cabàs, d'una en una, el més ràpid possible. Cada cop, però, sols en pot agafar una i posar-la al cabàs i després tornar a córrer per agafar-ne una altra -el cabàs no es toca, es queda a la línia de sortida-. 
L'ordre per començar a recollir és indiferent. Es pot començar per la primera, per la darrera o per la meitat.
Guanya qui recull primer la filera de pedres que té davant seu.


Aportació educativa:

Aquest joc posa en pràctica l'agilitat i rapidesa, a més a més de la coordinació del cos i la presa de decisions, doncs mentre que jugues s'ha de prendre la decisió de per on comences o com ho faràs per poder ser més ràpid o ràpida.

Si es juga en familia, es pot organitzar de diverses maneres individualment, per parelles de fills contra els pares, o un pare amb el fill i l'altre amb l'altre fill, etc. Per tant, aquest joc ajuda a reforçar la complicitat i la compenetració entre els membres del nucli familiar.




Així doncs, a jugarrrrrr!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario