miércoles, 29 de abril de 2015

La corretja

Hola amics i amigues !!

Avui farem un joc molt divertit. És un joc tradicional i típic que es juga al dia de Sant Miquel a l'Ermita de Vinebre. Hi juguen, generalment, nois joves i adults de 16 a 30 anys.



http://i.ytimg.com/vi/Xi6m8qniei4/maxresdefault.jpg


Es necessitara un mínim de 12 personas, per tant tota la familia podrà jugar. De material necessitarem una corretja i un mocador. Necessitarem un lloc molt ampli com per exemple una plaça o un jardí. 

El joc consisteix en posar-se en parelles, un davant de l'altre i formant un cercle, mirant tots al centre. La parella que està darrera ha de posar-se les mans a l'esquena. N'hi ha un que para i porta una corretja o mocador. Aquest persegueix a un altre per l'exterior del cercle i li pot anar donant els cops de corretja o mocador al cul, sempre corrent darrera seu -es corre en sentit contrari a les agulles del rellotge.
El perseguit, per salvar-se dels cop de corretja, ha de posar-se davant d'una parella qualsevol de les que forma el cercle. En aquest moment deixa de ser perseguit i és el que està a l'exterior d'aquesta parella qui ha de córrer per no ser colpejat per la corretja.
Qui para pot donar la corretja a qui vulgui de l'exterior -per això tenen les mans a l'esquena-. Si ho fa ha de fer veure que encara té la corretja a fi de despistar al perseguit. En el moment que aquest passi per darrera el jugador que té la corretja aquest surtirà a perseguir i pegar mentre que el que fins ara perseguia es quedarà al lloc que aquest ha abandonat.


Aportació educativa: 

El joc es pot duu a terme amb els propis membres de la familia, amb amics o amb una altra familia. Per tant, com hem pogut veure és un joc que incentiva al treball en equip i que pot ajudar a la creació d'aquest vincle d'unió dintre del nucli familiar. 


Així doncs, a jugarrr!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario