domingo, 5 de abril de 2015

La xarranca


Hola a tots i a totes!!

Avui recordarem un vell joc que segurament els vostres pares segur que hi havien jugat, aquest és La Xarranca!

Com ja sabeu és un joc que es juga majoritàriament a cel obert o en un recinte espaiós.

El material és simple, només necessitarem una pedra i un guix per dibuixar el joc de la Xarranca.

A més a més el nombre de jugadors és il·limitat per tant, no hi ha excuses per no jugar-hi. 

http://diversitatludica.cat/elfollet
/wp-content/uploads/2008/02/leixarranca.jpg
Es marca a terra la xarranca. Per torns cada jugador tira una pedra plana a la casella que toca. Es comença per la 1 i es va pujant. Cal que la pedra caigui dins de la casella, sense tocar les vores. Aleshores es fa el recorregut de la xarranca de la següent manera: cal passar per totes les caselles, successivament, saltant la casella que té la pedra, a peu coix, sense trepitjar les línies ni tocar amb l'altre peu el terra.

Si el recorregut és dels que tenen caselles en creu i si cap de les dues caselles no és la que té la pedra, en arribar a aquestes es posa un peu a cadascuna. En arribar a l'última casella es gira i torna fins al principi. Quan s'està a la casella anterior a la que té la pedra cal ajupir-se i agafar-la i tornar amb ella al principi. Si durant aquest recorregut en algun moment el jugador toca amb l'altre peu a terra o trepitja una ratlla o en llençar la pedra no encerta bé la casella corresponent, li passa el torn. Si es fa tot el recorregut, es continua amb la següent casella fins que s'han fet totes.
Guanya qui primer fa tot el recorregut.


Aportació educativa: 


L'objectiu del joc és afavorir la manipulació correcta del cos, l'equilibri i la coordinació visual i manual. Tot i així, aquest joc també  es pot duu a terme en familia, doncs la dificultad d'aquest és mínima.
Així doncs, a jugarrrr!!! No hay comentarios:

Publicar un comentario