domingo, 3 de mayo de 2015

Estirada a la corda


Holaaa!

Avui realitzarem un joc que segurament els vostres avis coneixen. Necessitarem que reuniu totes les vostres forces per fer aquest joc. Aquest s'anomena l'Estirada de la corda.
És un joc tradicional que podeu veure jugar a Ascó durant la Festa de Sant Antoni, el 17 de gener, i a Riba-roja d'Ebre el dia de l'ermita, el Dilluns de Pasqua). Normalment es juga homes casats contra solters i també dones casades contra solteres. A vegades, també, es fa homes contra dones!


http://www.hokeypokey.ca/images/Tug-of-war-game.jpg

Es necessitarà un espai obert perquè es pugui fer l'activitat sense incidents. El material és molt simple, nomès es necessitarà una corda llarga i forta, un mocador i  un guix.
El numero de participants és limitat, doncs aquest serà segons la allargada de la corda.

Els participants fan dos grups. Cada equip es col·loca a una banda de la corda que està separada per un mocador que s'ha lligat al mig. A terra, a la meitat del camp de joc, es traça una línia.
Comença el joc tibant fort la corda, de tal forma que l'equip que tingui més força ha d'aconseguir fer xafar la línia al primer participant de l'equip contrari.



Aportació educativa:

Com hem vist aquest joc es fa per equips, aquests poden estar formats pels membres de la familia tal i com ells desitgin. El joc tot i ser molt senzill, ajuda a la creació o enfortiment del vincle familiar com a equip, doncs es necessita de tots els participants per poder guanyar. 



Així doncs, a jugar!!! 

1 comentario: