martes, 10 de marzo de 2015

El "Parchís"




Hola a tots i totes!!!

Avui en l'àrea de jocs de taula, portem un joc tradicional molt conegut popularment, el "Parchís". Aquest joc és un derivat d'un altre joc originari de la Índia i, com bé sabem, consisteix en un tauler, un dau i quatre fitxes per persona, el número de participants és de quatre, tot i que, hi ha taulers que estan preparats per jugar-hi de sis a vuit persones. 

Tablero parchis.png

El tauler està dividit en quatre zones i cadascuna d'aquestes és d'un color diferent: blau, groc, vermell i verd. 
L'objectiu del joc és avançar per les caselles del tauler i ser el primer en arribar a la meta (centre del tauler del teu color). 


Aportació educativa:

L'aprenentatge tangible que ens aporta aquest tipus de joc és, bàsicament, la comptabilitat, ja que s'ha avançar a mesura de comptar caselles, però també l'estratègia, saber quines fitxes moure, com fer-ho...

Tot i així, aquest joc també és generador de vincles, creant una esfera d'intimitat i confiança. En aquest cas podria ser tant familiar com amb amics, doncs per jugar es necessita a més d'una persona i la durada del joc està prevista d'uns 15 minuts a uns 50 minuts més o menys. Per tant, podriem dir que és una bona idea per jugar amb els més petits o els més grans de la casa i passar una bona estona tots junts.

A més, a més, és molt divertit!




Animeu-vos i... A JUGAR!!
.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario