lunes, 13 de abril de 2015

La ferradaura

Hola a tots i a totes!

Avui farem un joc molt antic que els vostres pares i, fins i tot els vostres avis, segurament hauran jugat, la Ferradura.  Necessitarem de material una vara de ferro i tenir com a mínim 3 ferradures.
Es necessita un espai obert i ample. El número de jocs és limitat i es pot jugar per parelles o individual.

L'explicació del joc me l'ha donat la meva àvia, per tant, citaré les paraules textuals que em va dir a l'hora d'explicar-me com s'hi jugava.


http://www.jocsalairelliure.cat/images/juego-de-la-herradura-masgames-buitenspeel-buga192-instrucciones_ad_l.jpg


Àvia: "És un joc que jugàvem al poble amb les nenes i els nens del carrer on vivia. Abans, quan hi havia més cavalls, s'hi jugava més, doncs quasi bé tothom tenia ferradures per casa i si no en tenies, el veí o veïna et deixava alguna. Avui no és gaire habitual veure-hi jugar, ni tan sols al poble. (riu)
Per a jugar s'ha de posar una vara de ferro a terra i traçar al seu voltant una circumferència grandeta. Cada jugador té entre 3 i 5 ferradures. Des d'una distància d'un parell de metres les han de tirar intentant que es quedin agafades a la vara o, sinó, que quedin dintre de la rotllana" 

Aportació educativa: 

El joc precisa de la coordinació visual i manual. És un joc divertit per jugar en familia o amb amics, a més a més, també incorpora la competitivitat, doncs s'ha de fer bé per guanyar punts. Per tant, és bo que aquest últim concepte s'aprengui des de casa, des de l'entorn familiar, doncs sempre s'ha de jugar des del punt de vista d'una competitivitat sana.



Així doncs, a jugarrrrrrr!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario