domingo, 17 de mayo de 2015

El mocador


Hola a tots i a totes !!!

Avui realitzarem un joc que seugurament els mes grans heu fet i ja coneixeu. El Mocador. Necessitarem que estigueu molt i molt concentrats, ja que es necessita de rapidesa i agilesa si voleu guanyar al vostre rival. Hi ha un màxim de jugadors de fins a 20 i un mínim de 6. Es necessita un espai obert o tancat, pero aquest ha de ser bastant ample per poder realitzar l'activitat sense cap problema.

https://misjuegostradicionales.files.wordpress.com/2012/06/el-pac3b1uelo.jpg



Es fan dos equips d'igual nombre de jugadors i es separen uns vint metres. Cada grup es numera sense que l'equip contrari sàpiga els números. 
Qui porta el joc es posa al mig dels dos equips, amb un mocador a la mà. Aleshores comença el joc cridant fort un número.
El jugador de cada equip que té aquest número ha de sortir corrents a agafar el mocador.
L'objectiu és agafar-lo i tornar al seu lloc sense que el contrari el toqui. Si el toca quedarà eliminat, en canvi, si no ho aconsegueix és aquest qui resta eliminat.
Els eliminats es posen al costat del qui condueix el joc i podran ser salvats per un company si, en agafar el mocador, el toquen i aconsegueixen tornar al grup sense ser tocats pel contrari. 
El joc s'acaba quan a un dels equips es queda sense jugadors. 


Aportació educativa: 

Aquest joc millora l'agilitat i la rapidesa de la persona, tanmateix com la memòria, com hem dit anteriorment. Com a generador de vincle, podriem dir que tot i ser individual, doncs només surt una persona a recollir el mocador de cada grup, aquesta té la presió de fer-ho "bé" per així poder aportar la victòria a l'equip. Per tant, el vincle de treball en equip està present en aquesta activitat. 




Així doncs, a jugar!!! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario